tiistai 5. lokakuuta 2010

Pähkinänkuoressa

Tässä välissä voisin tehdä muistoksi tulevia vuosia varten katsauksen Tinjan tämänhetkiseen luonteeseen.

Alusta saakka Tinja on ollut hiljainen ja suhteellisen rauhallinen - onhan sillä menoa ja vilskettä kun hepuli iskee ja kun sitä innostaa vaikka leluilla tai puheella. Rohkeus ja säikkyminen kulkevat pikkuneidissä käsi kädessä. Kottikärryt, lastenrattaat, polkupyörät ovat erityisiä kauhun syitä, olisivat sitten olleet vaikka päiväkausia liikkumatta samalla paikalla omassa pihassa. Autoa se ei enää erityisemmin pelkää, vaikka yhä nostan sen sinne.
Kuitenkin vieraita ihmisiä ja koiria sekä muita eläimiä kohtaan Tinja on ennakkoluuloton ja avoin, lähestyy nätisti kaikkia ja on tullut kaikkien kanssa hyvin toimeen. Omassa pihassa se tosin saattaa katsoa hetkeä pidempään tulijoita ja tarkkailla näitä aluksi etäämpää kuin paraskin vahtikoira. 

Sylissäolosta Tinja on myöskin aina pitänyt ja tykkää niinikään nuoleskella ja nätisti 'natustella' sormia ilman voimalla puremista. Tuhoja se ei ole aiheuttanut, mitä nyt ekan viikkonsa aikana testaili vähän tapettien makua. Lelut saavat asianmukaista kyytiä ja Tinja tykkää erityisesti leikkiä niin että se makaa selällään ja jäystää siinä sitten valkkaamaansa kohdetta, oli se sitten luu tai pehmolelu tai vinkulelu. Aivan kuten nukkuakin. Vieraissa paikoissa se ei kylläkään selällään köllöttele.

Tinja osaa mennä maahan ja istua eri ympäristöissä eikä ole jumiutunut palkkahetkeen/namiin kuten Sipen kanssa joskus oli harmina. Seisomisen se myös suunnilleen osaa, pikku apuja tarvitaan seisomaan nousemisessa melko usein. Käskyjen kestoja ei olla vielä treenattu. Sivulletuloa ollaan nyt opeteltu sekä pieniä seuraamispätkiä. Seuraaminen on mennyt hyvin, kenguruvaihe jäänyt taakse.
Hieman viiveellä tottelee käskyjä, mutta ollaan yritetty nyt treenailla sitäkin, kun olen itse saanut aikaa koiratouhuihin syksyn kirjoitusten mentyä ohi.

Sisäsiisteys jjjjooo. On selkeästi perillä ideasta ja joskus harvoin öisin saattaa paperi kastua. Ei ole ollut vaikeuksia asian kanssa missään vaiheessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti