tiistai 14. syyskuuta 2010

Koirakoulun ensiesiintyminen

Eli Heinolassa kun on kaikille vapaata koirakoulua, jossa löytyy pentu-, arki- & ALO-ryhmä niin käytiin Tinjan kaa tekee ensiesiintyminen pentuporukkaan. Penturyhmän 'kurssi' oli alkanut pyöriä oikeasti jo yli kuukausi sitten, mutta tälle päivälle oli ihan kepoisen oloinen ohjelma listattuna - kontakti, kohtaamiset, palkkaaminen. Mentiin siis testaamaan millasta on toimia ryhmän mukana.

Tinja olikin tosi kiva otus, mitä nyt välillä tuntu että kohta lähtee ilmapallon lailla lentoon karkaamaan kun ei jalat millään tahtoneet maassa pysyä. Seuraamisharjoituksessa ei vetänyt, kunhan jätätti välillä, mutta se oli sellaista sproing sproing -hyppelyä että Tiikerikin olisi jäänyt tappiolle!
Muiden koirien kanssa olisi kovasti halunnut leikkiä eikä arkaillut ihmisiäkään yhtään, mutta kaiken mielenkiintoisen keskelläkin malttoi aina pyytäessä ottaa kontaktia omistajan suuntaan ja palata lähelle. Ja leikkisyydestä huolimatta harjoituksen, jossa kaikki pennut olivat rivissä omistajiensa kanssa ja yksi koirakko pujotteli välistä, Tinja meni yksinomaan minuun keskittyen. Se tosin saattoi vaikuttaa että itsekin pelasin varman päälle ja koetin tehdä jutusta tosi mielenkiintosta ja hauskaa ja minusta Tinjan näkökentän ykköstyypin. Eli hyppelehdin ja hihkuin kuin hullu ja tein välillä vähän äkillisempiä liikkeitä.
Istumiset ja maahanmenotkin (joita välillä pyytelin vaikkeivät kuuluneet ohjelmaan) toimivat hyvin hälinän keskellä.
Näin Sipen kaikkiin koirakouluaikoihin verrattaessa pakko jälleen todeta miten hiljainen Tinja onkaan! Ei haukahtanut kertaakaan. Sipe oli aina vastaamassa muiden ölinöihin ja kyllästyessäänkin alkoi ääntelehtiä ja jos ei muuten lähtenyt ääntä niin aivastelemalla ja röhkimällä ja röyhtäilemällä.

Positiivinen fiilis jäi ja ensi viikolla ehkä käydään jälleen tsekkaamassa kun ohjelmassa istuminen + luoksepäästävyys. Senkin jälkeen vielä ihan ohjelman mukaan mennään, koska muu ryhmä oli pääosin huomattavasti kokeneempaa ja me selkeästi tultu kesken kaiken ensikertalaisina. :)

Pakko muuten tehdä pieni lista tähän väliin siitä minkärotuiseksi Tinjaa on luultu;
- chow chow
- aikuinen mittelspitz
- shetlanninlammaskoira

Verrataan vielä Sipen listaan koska se on erilainen;
- suomenlapinkoira
- harmaa norjanhirvikoira

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti